joi, 30 mai 2013

Cele 7 minuni naturale ale Romaniei

Dacă tot se poartă clasamentele, Cezar Dumitru, mai cunoscut sub numele de Imperator, a lansat anul trecut pe blogul lui, www.imperatortravel.ro, proiectul ”Cele 7 minuni ale României” în care au fost votate cele mai frumoase construcții din România.

Clasamentul stabilit în urma votului a fost următorul:
  1. Salina Turda
  2. Transfăgărașan
  3. Castelul Peleș – Sinaia
  4. Mânăstirea Voroneț
  5. Castelul Huniazilor – Hunedoara
  6. Cimitirul vesel - Săpânța
  7. Castelul Bran
Spre ”rușinea” mea de călător locurile 2, 5 și 6 sunt încă pe lista de ”To do” :(

Așa că, anul acesta lansează un nou concurs, de data asta căutându-se ”Cele 7 minuni naturale ale Romaniei” pentru că nu doar omul construiește, câteodată natura este cel mai bun arhitect.

Pentru a participa la noua ediție a celor 7 minuni trebuie să intrați până pe data de 4 iunie și să lăsați un comentariu pe www.imperatortravel.ro sau pe facebook la Imperator Travel Blog în care să nominalizați maxim 10 locuri pe care le considerați demne să apară în acest clasament.

Nominalizările mele sunt, în ordinea în care mi-au venit în minte:
1. Detunatele: Deturata Goală și Detunata Flocoasă
2. Delta Dunării
3. Cheile Bicazului
4. Peștera Urșilor
5. Babele și Sfinxul
6. Vulcanii Noroioși
7. Parcul Național Retezat;
8. Lacul Sf. Ana
9. Cazanele Dunării
10. Cascada Bigăr

Spor la nominalizat :)

luni, 20 mai 2013

Alpinism în Cheile Râșnoavei



Prin proiectul ”Cheile Râșnoavei - Turism și Aventură”, proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, Clubul Sportiv Montan Altitudine urmărește dezvoltarea turismului în general și a turismului montan în special în zona Cheilor Râșnoavei prin promovarea potențialului geomorfologic al zonei, prin valorificarea turistică a obiectivelor deosebite ce se găsesc aici și prin acțiuni de marketing având ca target acest perimetru.

Cheile Râșnoavei reprezintă un cadru natural perfect pentru practicarea sporturilor montane și a activităților de agrement, beneficiind de amenajări și dotări specifice, acces facil, locații  turistice de cazare în imediata vecinătate.

Climatul este de asemenea propice activităților și sporturilor montane, Cheile Râșnoavei beneficiind de un ambient prietenos datorită expunerii sudice, ferite de vânt, a locației. Acest lucru facilitează practicarea alpinismului și în lunile de primăvară și toamnă târzie.

În impresionantul perete din Cheile Râșnoavei - versantul drept - s-au stabilit mai multe trasee de alpinism cu lungimi de la 40m la 160-200m. În general sunt echipate 8 trasee cu variante și unele posibilități de retragere sau traversare. Aceasta este zona de trasee din partea centrala a Cheilor Râșnoavei.

Foarte  interesante datorită  caracterului lor și a expoziției sudice sunt traseele din Peretele sudic al Postăvarului (Abruptul Itwig). Baza de plecare pentru peretele sudic al Postăvarului este cantonul forestier Poiana Inului. De aici se ajunge la hatasul de la baza pereților.

Aici sunt trasee de alpinism grupate în zonele: Fața de cretă, Fața surplombelor, Omul de zăpadă, Peretele animalelor, Fața înaltă și Peretele padinei închise, dinspre aval spre amonte. Roca este calcar iar expunerea peretelui este sudică.





marți, 14 mai 2013

Prima lecție de zbor ... de la Tarom

Tocmai am văzut că și anul acesta Tarom organizează zboruri ”de pregătire” pentru copii de ziua acestora.
Este o ocazie excelentă să-i obișnuiți pe copii cu zborul. Fiind decolare și aterizare pe același aeroport, în caz că nu le place nu trebuie să vă întoarceți acasă cu altceva :D

Detalii aici: www.tarom.ro




Bine v-am (re)găsit!

După o pauză de aproape un an m-am hotărât să o iau de la capăt, să încerc să pun pe ”hârtie” experiențele mele de călătorie.

Pentru că pentru mine ziua de (deja) azi, 14 Mai 2013 reprezintă un nou început în viața personală m-am gândit că nu există un moment mai bun pentru un nou început și în ”viața online”, așa că am luat hotărârea de a reîncepe să-mi povestesc ”aventurile”. Pentru a nu ajunge din nou în situația care a dus a ștergerea primului blog voi scrie doar despre o parte din călătoriile mele. Pe măsură ce voi reface anumite trasee din trecut voi vorbi despre ele.

Prin urmare, voi începe cu ultima mea ”aventură”, singur în China. Cu această ocazie mi-am împlinit câteva vise mai vechi iar la final mi-am propus să revin în această țară care te uimește la fiecare pas.

În câteva zile revin cu primul articol.