joi, 24 octombrie 2013

Cheile Râșnoavei – turism și aventură


Cheile Râșnoavei – turism și aventură este proiectul selectat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finantat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin care Clubul Sportiv Montan Altitudine vizează dezvoltarea turismului în general și a turismului montan în special în zona Cheilor Râșnoavei.

Obiectivele proiectului și activitățile avute în vedere vizează o gamă largă de potențiali beneficiari, turismul activ, turismul montan, eco-turismul și turismul de aventură sunt activități care se adresează tuturor categoriilor de turiști, dar și practicanților sporturilor montane, atât la nivel de hobby cât și de performanță.

Climatul de aici este prielnic pentru desfășurarea activităților. Datorită expunerii sudice, ferite de vânt, e facilitată practicarea alpinismului și escaladei. Mai mult, traseele sunt umbrite de stânci sau de pădure, astfel încât soarele nu creează probleme turiștilor nici măcar în verile toride.

Zona este o destinație perfectă, indiferent de cum vrei să-ți petreci timpul. Aici ai un cadru perfect pentru practicarea sporturilor montane și a activităților de agrement, cu amenajări și dotări specifice. Se poate campa, dar există și pensiuni în apropiere. Există posibilitatea a numeroase drumeții, pe trasee marcate, spre Dealul cu Mesteceni, Stejarii Argintii, Peștera Râșnoavei sau Poiana Brașov, sau chiar spre Cetatea Râșnov, aflată la aproximativ 10 km distanță.

Tot aici se practică și mountainbiking-ul, iar traseele pentru acest sport sunt în circuit, cu o dificultate medie, fiind interesante datorită punctelor de belvedere către Postăvaru, Bucegi sau Piatra Craiului.

Alte activit
ăți disponibile în Cheile Râșnoavei sunt tiroliana, via ferrata, rapel și zborul cu motoparapanta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu